Küçük Kakaolu Pasta Tanımı İçin Materyaller
Kek İçin;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 portakal yada limon rendesi
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2-3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1.5 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket krem şanti
- Yarım paket krema
- Muffin kalıbı
Küçük Kakaolu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kek ile başlıyoruz. Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
- Sonra yağ ve süt ek ediyoruz.
- Meyvemizi rende yapıyoruz.
- Sırayla un, kakao ,vanilya ve kabartma tozu ekleyip çırpıyoruz. Yaklaşık bu tanımdan 20 adet muffin kalıbı kek çıkıyor.
- 180 derecede yaklaşık 20-25 dakika pişiyor. Fırına nazaran fark edebilir. Dikkat edin.
- Sosu hazırlamaya geçiyoruz bütün gereçler bir kaba alınır ve pişirilir. Kaynayan sos kenara alınıp soğutulur.
- Kreması hazırlanır. Şanti tanımına nazaran çırpılır.
- İçine yarım paket krema eklenip kabarana kadar çırpılır. Dolapta beklemeye alınır.
- Kek soğumaya alınır.
- Pişen keklerin içleri oyulur.
- İçlerine soğuyan sostan azar azar dökülür.
- Üzerine krema sıkılır. Süreç kekler bitene kadar tekrarlanır.
- Kek kesimleri ufalanarak kremanın üzerine süs yapılır. Sostan da azar süs yapılır. Afiyet olsun.