Mini Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 çay bardağı yoğurt
- 1,5 çay bardağı irmik
- 3 su bardağı un
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Limon kabuğu rendesi
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- Bir kaç damla limon
Mini Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbeti hazırlamak için su ve şekeri karıştırıp kaynatalım. Kaynamaya başladıktan sonra içine bir kaç damla limon sıkalım. 6-7 dakika daha kaynatıp şerbeti soğumaya bırakalım.
- Hamur için margarini ince ince dilimleyelim. Üzerine un hariç bütün malzemeleri ekleyip karıştıralım.
- Unu kontrollü bir şekilde azar azar ilave edelim. Ben tam olarak 3 su bardağı un kullandım. Çay bardağım ince belli, normal çay bardağından bir tık daha büyük. Bu yüzden malzemede farklılık gösterebilir.
- Hamurumuzu ceviz büyüklüğünden daha küçük bezeler hazırlayalım. Ben içine cevizi iri kullandım. Siz dövülmüş cevizde kullanabilirsiniz.
- Hazırlanan kalburabastıları fırına vermeden 10 dakika dinlendirelim. Daha güzel kabarıp daha güzel pişecektir.
- Kalburabastıları 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Kurabiye gibi pişirelim ki şerbeti verdikten sonra hamurlaşmasın.
- Şerbet soğuk olacak şekilde, kalburabastının ise ilk sıcaklığı çıktıktan sonra şerbetini üzerine dökeceğiz. Afiyet olsun.