Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mini Kalburabastı

Mini Kalburabastı
0
39

dagcı

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
66
mini-kalburabasti.jpg

Mini Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

• 100 gram margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı yoğurt
  • 1,5 çay bardağı irmik
  • 3 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Limon kabuğu rendesi
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon

Mini Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce şerbeti hazırlamak için su ve şekeri karıştırıp kaynatalım. Kaynamaya başladıktan sonra içine bir kaç damla limon sıkalım. 6-7 dakika daha kaynatıp şerbeti soğumaya bırakalım.
  2. Hamur için margarini ince ince dilimleyelim. Üzerine un hariç bütün malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  3. Unu kontrollü bir şekilde azar azar ilave edelim. Ben tam olarak 3 su bardağı un kullandım. Çay bardağım ince belli, normal çay bardağından bir tık daha büyük. Bu yüzden malzemede farklılık gösterebilir.
  4. Hamurumuzu ceviz büyüklüğünden daha küçük bezeler hazırlayalım. Ben içine cevizi iri kullandım. Siz dövülmüş cevizde kullanabilirsiniz.
  5. Hazırlanan kalburabastıları fırına vermeden 10 dakika dinlendirelim. Daha güzel kabarıp daha güzel pişecektir.
  6. Kalburabastıları 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Kurabiye gibi pişirelim ki şerbeti verdikten sonra hamurlaşmasın.
  7. Şerbet soğuk olacak şekilde, kalburabastının ise ilk sıcaklığı çıktıktan sonra şerbetini üzerine dökeceğiz. Afiyet olsun.
Mini Kalburabastı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,478Konular
981,301Mesajlar
29,565Kullanıcılar
Üst Alt