Mini Kostebek Tarifi İcin Malzemeler
*4 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*Yarım su bardağı yoğurt
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu(10 gram)
*1 paket vanilya(5 gram)
*25 gram kakao
Pudingi icin;
*1 poşet muzlu puding
*2 bucuk su bardağı sut
Mini Kostebek Tarifi Yapılışı
1
*Derin bir kap icerisinde yumurta ve toz şeker mikser yardımıyla kopurene kadar cırpılır
*Uzerine kabartma tozu haricinde ki malzemeler eklenip cırpmaya devam edilir
*Hazırlanan kakaolu kek karışımına, son olarak kabartma tozu eklenip kaşık ile karıştırılır
*Kek hamuru yağlanıp unlanmış kucuk boy fırın tepsisine dokulup yaydırılır (tercihe gore tepsiye yağlı kağıt serebilirsiniz)
*Onceden ısıtılmış 170° fırında pişirilip oda ısısında soğumaya bırakılır
*Pudingi icin, 2 bucuk su bardağı sut ve 1 poşet muzlu puding karıştırılıp ocağa alınır (uzerindeki tariften 1 su bardağı eksik olarak pişirdim)
*Kıvamını alıncaya kadar surekli karıştırarak pişirilir
*Soğuyan kek, cay bardağı ile yuvarlak yuvarlak kesilir ve aralarda kalan kek parcaları ufalanır
*Yuvarlak keklerin uzerine sıcak muzlu puding koyulup ufalanmış kek parcaları ile kaplanır
*Hazırlanan muz pudingli mini kostebek pasta servis tabağına dizilip soğuması icin buzdolabında 1 saat bekletilir
*Dolaptan cıkartılıp soğuk olarak servise sunulur
Not: Kalabalık misafirler icin aynı olculerle buyuk boy fırın tepsisine de yapabilirsiniz Sadece keki cok az daha ince olacaktır ama bu pasta icin onemli bir ayrıntı olmuyor
*4 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*Yarım su bardağı yoğurt
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu(10 gram)
*1 paket vanilya(5 gram)
*25 gram kakao
Pudingi icin;
*1 poşet muzlu puding
*2 bucuk su bardağı sut
Mini Kostebek Tarifi Yapılışı
1
*Derin bir kap icerisinde yumurta ve toz şeker mikser yardımıyla kopurene kadar cırpılır
*Uzerine kabartma tozu haricinde ki malzemeler eklenip cırpmaya devam edilir
*Hazırlanan kakaolu kek karışımına, son olarak kabartma tozu eklenip kaşık ile karıştırılır
*Kek hamuru yağlanıp unlanmış kucuk boy fırın tepsisine dokulup yaydırılır (tercihe gore tepsiye yağlı kağıt serebilirsiniz)
*Onceden ısıtılmış 170° fırında pişirilip oda ısısında soğumaya bırakılır
*Pudingi icin, 2 bucuk su bardağı sut ve 1 poşet muzlu puding karıştırılıp ocağa alınır (uzerindeki tariften 1 su bardağı eksik olarak pişirdim)
*Kıvamını alıncaya kadar surekli karıştırarak pişirilir
*Soğuyan kek, cay bardağı ile yuvarlak yuvarlak kesilir ve aralarda kalan kek parcaları ufalanır
*Yuvarlak keklerin uzerine sıcak muzlu puding koyulup ufalanmış kek parcaları ile kaplanır
*Hazırlanan muz pudingli mini kostebek pasta servis tabağına dizilip soğuması icin buzdolabında 1 saat bekletilir
*Dolaptan cıkartılıp soğuk olarak servise sunulur
Not: Kalabalık misafirler icin aynı olculerle buyuk boy fırın tepsisine de yapabilirsiniz Sadece keki cok az daha ince olacaktır ama bu pasta icin onemli bir ayrıntı olmuyor