Mini Limonlu Cheescake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 200 gram bisküvi
- 150 gram tereyağı (Eritilmiş)
- 500 gram quark (Yağsız süzme yoğurt)
- 200 gram krem peynir
- 200 ml sıvı krema
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 limon suyu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı su
- 1 yumurta sarisi
- 3 yemek kaşığı tozşeker
Mini Limonlu Cheescake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle fırın 170 derecede ısıtılmaya başlanır.
- Kelepçeli kalıbın altına pişirme kağıdı yerleştirilir.
- Ayrıca kalıbın kenarına aliminyum folyo ile kaplanıp, hazır edilir.
- Tabanı için; bisküvi robottan geçirilip, kalıbın içine alınır. Üzerine eritilmiş tereyağıda eklenip karıştırılır.
- Ardından heryeri eşit olacak şekilde düzlenip, bardak altı ile bastırılıp kenara alınır.
- Peynirli harcı için yumurta hariç tüm malzeme karıştırma kabına alınır çırpacak yardımı ile karıştırılır.
- Ardından yumurtalar tek tek ilave edilerek iyice çırpılır.
- Hazır olan harç kalıba dökülür ve üzeri düzlenir.
- Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 55-60 dakika pişirilir yanına suya dayanıklı bir kapla su konur.
- Cheesecake pisince fırın kapatılır kapağı yarım bırakılıp soğuyana dek içinde bırakılır.
- Sosu için; tüm malzeme tencereye alınır kaynayana dek karıştırılır, koyulaşınca ocaktan alınır.
- En son soğuyan cheesecake in üzerine dökülüp üzeri düzlenir bu şekilde üzeri kapatılmadan buzdolabında bir gece dinlendirilir.
- Ertesi gün dilimlenip, istenilen şekilde süslenerek servis edilir.