bilgisayarci
FD Üye
Mini Lokmalık Pizzalar Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım paket yaş maya
- 1 silme tatlı kaşığı toz şeker
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (Yaklaşık 3,5-4 su bardağı)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay kaşığı kekik
- Sucuk
- Sosis
- Domates
- Biber
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Mini Lokmalık Pizzalar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için; yoğurma kabına ılık sütü, toz şekeri ve mayayı alıp, maya eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Daha sonra sıvı yağı, tuzu ek edip, unu denetimli bir halde eklemeye başlıyoruz. Ele yapışmayan fakat çok yumuşak kıvamda bir hamur yoğuruyoruz.
- Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açıyoruz. Yuvarlak bir kalıpla ya da geniş ağızlı bir çay bardağıyla daireler çıkarıyoruz.
- Hamurları fırın tepsisine alıp üzerlerine domates salçası ve kekik karışımını sürüyoruz.
- Üzerinin gereçleri için sucuğu, sosisi domates ve biberi(evde ne varsa onunla da yapabilirsiniz. )küp küp doğrayıp hamurların üzerine paylaştırıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
- Pişmeye yakın fırından çıkarıp üzerlerine biraz kaşar peyniri rendesi koyarak tekrar fırına veriyoruz. Peynirler eriyince fırından alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.