Mini Milföy Pizza Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adet parmak sosis
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı domates sos
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pulbiber
- Rende kaşar
- 7-8 adet zeytin
- Mısır
- Sürmek için yumurta sarısı
- 1 paket milföy
Mini Milföy Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce sosisleri yuvarlak doğrayıp sıvı yağda biraz pişiriyoruz. Sonra salçasını ekleyip biraz daha pişiriyoruz. En son domates sosunu ekleyip bir iki karıştırdıktan sonra baharatları ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Milföyleri hafif yumuşayınca kalıpla kesip üst üste koyuyoruz. Bir milföy tam, diğerinin ortası çukur olacak. Ben yuvarlak kalıp kullandım. Siz kare kalıp kullanabilirsiniz.
- Sonra orta kısmına domates sos sürüp biraz kekik serpiyoruz. Sosisli iç harcımızı, küçük doğranmış zeytini ve mısırı eşit şekilde dağıtıp üzerine rende kaşar koyuyoruz.
- Milföylere yumurta sarısı sürüp fırına atıyoruz. Üzeri hafif kızarana kadar önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
- Yuvarlak kalıpla kesince biraz milföy artıyor maalesef. Bu artanları da küçük parçalar halinde kesip fırına atabilirsiniz. Sonra rondodan geçirip toz haline getirebilirsiniz.
- Sütlü tatlılarda bisküvi gibi araya koyabilirsiniz. Ben bu sefer elde biraz yoğurup merdane ile açtım börek gibi yaptım. En son görselde var ???? Afiyet olsun ????