Mini Küçük Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1/4 (çeyrek) ılık su
- 1/4 (çeyrek) ılık süt
- 1/4 (çeyrek) sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 adet yumurta akı (Sarısı yanlarına sürülecek)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığından az tuz
- 1 paket instant maya
- 1/4 (çeyrek) sucuk
- 6 adet küçük sosis
- 1/4 (çeyrek) kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı dolusu ketçap
Mini Küçük Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Su ve sütü instant maya ile çırpalım un hariç geri kalan materyalleri ek edip karıştıralım.
- En son ununu da ekleyip ele hafif yapışan hamur elde edip 30-40 dk dinlenmeye bırakalım.
- O sırada sucuk ve sosisleri doğrayalım.
- Kaşar peynirini tendeleyelim.
- Dinlendirilen hamurları küçük bezelere ayırıp, yuvarlak yapıp, bastıralım ve tabanı büyükçe bir bardakla bastırıp, yanları şişkin ortası hafif içeri kaçmış biçimde çukurlar oluşturalım.
- Ardından çukurluklara 1 çay kaşığı ketçap koyup, kenarlara taşmayacak halde yayıp, kaşar peymiri sosis ve sucuk koyalım.
- Bu tarifle ben 9 adet çıkardım her birine birebir süreci uygulayıp tepsiye dizip, yanlarına yumurta sarısı sürüp, 180 derecede pişirelim. Afiyet olsun.