Mini Küçük Porsiyonluk Köstebek Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Krema için
- 1 paket sıvı krema
- 4 dolu yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 paket krem şanti
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 150 gram labne peyniri
- 4-5 adet muz
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
Mini Küçük Porsiyonluk Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar.
- Öncelikle keki yaparak başlıyoruz.Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar mikserle çırpalım.
- Süt ve yağı ekleyelim ve tekrar çırpalım.
- Kalan tüm malzemeyi ekleyip akışkan bir kıvam aldırmak üzere çırpın.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine kek hamurunu dökün.
- 160 derece evvelce ısıtılmış fırında pişirmeye bırakın.İnce bir kek olacak.
- Krema ile devam ediyoruz.Sıvı krema ve pudra şekerini yaklaşık olarak 10 dakika kadar çırpın.
- Krem şanti ve labne peyniri ekleyerek çırpma süreci devam edin.
- Son olarak damla çikolatasını da ekleyip bir kaşık yardımı ile karıştırıp buzdolabına kaldırın.
- Fırından çıkardığınız keki soğumaya bırakın kek soğuduktan sonra geniş ağızlı bir bardak yardımı ile halkalar çıkarttım.
- Kekten çıkarmış olduğunuz halkalardan sonra kalan kek harcını rondodan geçirin ve toz haline getirin.
- Halka haline getirmiş olduğunuz kekin üzerine muz dilimlerini ekleyip üzerine kremamızı koyun.
- Küçük bir dağ formunu aldırın sonrasında hazırlamış olduğunuz toz keki üzerine dökün ve şekillendirin. Afiyet olsun.