Küçük Pamuk Bazlamalar Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1/2 (yarım) paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3-4 su bardağı un
- 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ (Hamuru toparlamak için)
- Bardak ölçüsü 250 ml
- 1 kase beyaz peynir (Ezilmiş)
- 4-5 kısım maydanoz (Tercihen)
- 1 kase un
Küçük Pamuk Bazlamalar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Su, süt, maya ve şeker yoğurma kabına alınıp karıştırılır. Un, tuz ek edilir ve yoğurulur. Unu denetimli ekleyelim. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edilir.
- Elimize yağ alınarak hamur toparlanır ve streçlenerek mayalanmaya bırakılır (30-40 dk) ????mayalanan hamur tekrar yoğrulur.
- Havası çıkarılır. Un serpiştirilmiş tezgaha alınır ve 12 eşit modüle ayrılır. Hepsi yuvarlanarak bezeler elde edilir ve pak bir bezle üzeri örtülür. 10-15 dk dinlenmeye bırakılır. Bu biçimde daha pofuduk oluyorlar.
- Peynir ve maydanoz karıştırılarak harç yapılır. 4 beze oklava yardımıyla küçük pasta tabağı ebatında açılır. Yarısına peynirli harçtan yerleştirilir, yarım ay biçiminde kapatılır ve açılmaması için bir rulet yardımıyla kesilir.
- Sade olanlara yavaşça bastırarak çay tabağı ebatında genişletilir. Çok fazla inceltmedim. Unları hafif çırpılır.
- Isıtılmış teflon tavada orta ateşte orta ara çevrilerek gerili önlü pişirilir. Sıcakken tereyağ ile yağlanarak servis yapılır. Afiyet olsun ????????.
Küçük Pamuk Bazlamalar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı