Mini Patlıcandan Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- 10 adet mini patlıcan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 350 gram kıyma
- 2 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı biber salçası
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 adet orta boy domates
- 1 avuç maydanoz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağından biraz az su
Mini Patlıcandan Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patlıcanlı uzunlamasına ikiye bölüp tuzlu suda 15 dakika bekletiyoruz.
- Üzerine zeytinyağı sürüp önceden ısıtılmış 220 derece fırında közlüyoruz.
- Harç için zeytinyağda kıymayı kavurup, önce minik doğradığımız soğan sarımsak ve biberleri ekleyip kavuruyoruz.
- Ardından küp domatesler, salça, baharatlar ve yarım çay bardağı su eklenir.
- 5 dakika orta ateşte pişirdikten sonra maydanoz eklenip kapatılır.
- Közlenmiş patlıcanlar bir kaşık yardımı ile basılıp oyuklar oluşturulur.
- İç harcını patlıcanlara paylaştırılır. 1 yemek kaşığı salça ile 1 su bardağı su karıştırıp tepsiye dökülür.
- Üzerine domates süsü oturur, zaten sıcak olan 220 derece fırına kızarmaya bırakılır. Afiyet olsun.