Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mini Patlıcandan Karnıyarık

Mini Patlıcandan Karnıyarık
0
32

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
mini-patlicandan-karniyarik.jpg

Mini Patlıcandan Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet mini patlıcan
İç harcı için;
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 350 gram kıyma
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı biber salçası
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağından biraz az su

Mini Patlıcandan Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle patlıcanlı uzunlamasına ikiye bölüp tuzlu suda 15 dakika bekletiyoruz.
  2. Üzerine zeytinyağı sürüp önceden ısıtılmış 220 derece fırında közlüyoruz.
  3. Harç için zeytinyağda kıymayı kavurup, önce minik doğradığımız soğan sarımsak ve biberleri ekleyip kavuruyoruz.
  4. Ardından küp domatesler, salça, baharatlar ve yarım çay bardağı su eklenir.
  5. 5 dakika orta ateşte pişirdikten sonra maydanoz eklenip kapatılır.
  6. Közlenmiş patlıcanlar bir kaşık yardımı ile basılıp oyuklar oluşturulur.
  7. İç harcını patlıcanlara paylaştırılır. 1 yemek kaşığı salça ile 1 su bardağı su karıştırıp tepsiye dökülür.
  8. Üzerine domates süsü oturur, zaten sıcak olan 220 derece fırına kızarmaya bırakılır. Afiyet olsun.
Mini Patlıcandan Karnıyarık Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,668Mesajlar
29,740Kullanıcılar
Üst Alt