bilgisayarci
FD Üye

Mini Pizza Pastane Usulü (Nefis Puf Puf) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı su
- 6-6,5 su bardağı un
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yumurta beyazı
- Domates sosu, yağ, kekik karışımı
- Veya 2 yumurta sarısı
Mini Pizza Pastane Usulü (Nefis Puf Puf) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak hamurumuzu yoğuralım. Bunun için yoğurma kabımıza süt,sıvı yağ, su,tuz, şeker ve mayayı alarak karıştıralım.
- Daha sonra yumurta beyazını ve unun bir kısmını ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım.
- Unun geri kalanını da hamuru yoğurdukça yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayalım.
- Hamurumuzun üzerini streç ile kapatalım ve mayalanmaya bırakalım.
- Bu sırada üzeri için istediğimiz garnitürleri küçük küçük doğrayalım.
- Mayası gelen hamurumuzu tezgaha alalım ve 1-2 kere daha yoğurarak havasını çıkartıp mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım.
- Her bezeyi yağlı kağıt üzerine aralıklı dizip yarım saat mayalandıralım. Sonra orta kısmına elimizle ya da çay bardağının arka kısmıyla bastırarak çukurlaştıralım.
- Pizzanın üzerine süreceğim sos için daha önceden domates sosuma yağ, tuz ve kekik ekleyerek karıştırdım siz dilerseniz 2 yumurta sarısı sürebilirsiniz (ben iki türlüsünüde yaptım instadaki videodaki gibi).
- Hazırladığımız sosumuzu hamurların iç kısımlarına sostan sürüp malzemelerini yerleştirelim.
- Önceden ısıttığımız 200°c fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
- Ben bir tepsideki pizzalarımın bol peynirli olması için üzerine tekrar rendelenmiş kaşar peyniri yerleştirdim ve fırına verdim diğer tepsidekiler pizzalarımızı ise az peynirli ancak bol malzemeli hazırladım.