Küçük Pizza Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 4-4.5 su bardağı un
- Kaşar peyniri
- Domates
- Yeşil biber
- Sucuk
- Yeşil zeytin
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
- 1 domates rendesi
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 diş sarımsak rendesi
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1/2 (yarım) tuz kırmızı toz biber kekik
Küçük Pizza Poğaça Tanımı Yapılışı
- Süt, su, yumurta akı, yağ şeker ve maya yoğurma kabına alınır ve karıştırılır. Maya eriyince tuz ve un denetimli bir biçimde eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Yarım saat mayalanmaya bırakılır. Sonrasında hamurun havasını çıkarmak için 2-3 defa daha yoğrulur (Maya korkmaması için) hamur iki eşit kesime ayrılır.
- Her biri 12 eşit modüle ayrılıp beze yapılır. Fırın tepsisine aralıklı dizilir, üzerlerine hafif bastırılır ve mayalanmaya bırakılır.
- Sosu için bütün gereçler uygun bir tencerede pişirilir ve soğumaya bırakılır.
- Yarım saat sonra ortalarına yavaşça bastırarak çukurlar açılır. Kenarları kalın bırakılır. Bardak yardımıyla düzeltilir. Kenarlarına pekmezle çırpılmış yumurta sarısı sürülür. Ortalarına sos ve kaşar peyniri eklenir.
- Üzerine materyaller dilediğiniz üzere dizilir. Evvelce ısıtılmış fırında alt üst ayarda 190 derecede 25-30 dakika pişirilir. Birinci sıcağı geçince servis yapılır. Afiyet olsun ????.
- Başka hamura da tıpkı süreç yapılır. Fırından çıkarmadan evvel üzerlerine kaşar peyniri de serpiştirilebilir.