
Küçük Pizza Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurtanın beyazı
- 1.5 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 yemek kaşığı kuru maya
- 6 su bardağı un
- Peynir
- Yeşil biber
- Domates
- Kıyma ve rende soğan
- Zeytin
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 çay kaşığı su
Küçük Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Çukur bir kabın içine ılık sütü, ılık suyu, şekeri ve mayayı koyup, 10 dakika mayalanmaya bırakın.
- Maya hafif köpüklenip mayalandıktan sonra kabın içine öbür materyalleri ve unu azar azar yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini kapatıp ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Eşit küçük modüllere ayırın ve yuvarlayın.
- Çay bardağının altıyla bastırıp kabarmaması için ortasına çatalla delikler açın.
- İçlerine isteğe nazaran biber, domates, peynir, kıyma koyup kenarlarını yumurta sarısı sürün.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar 25 dakika pişirin.
Küçük Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı