
Küçük Pizza Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 100 gram tereyağ ( oda sıcaklığında)
- 2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzerine sürülecek)
- Aldığı kadar un (Yaklaşık 5-5.5 su bardağı)
- Kaşar peynir
- Beyaz peynir
- Sucuk
- Yeşil biber
- Kapya biber
Küçük Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir kabın içerisine su, maya ve şekeri ekleyip eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
- Yoğurt, yumurta ve tuzu ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Unumuzu yavaş yavaş ek edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- 100 gram terayağını ekliyoruz 2-3 dakika süratli bir halde yoğuruyoruz. ( sıvı yağ kullanmıyoruz).
- Yumuşak hamurumuzun üzerini streçle kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Kabaran hamurumuzu çok az yoğurup havasını alıyoruz.
- Hamurumuzu çok küçük olmayacak halde yuvarlak modüllere bölüp, yağlı kağıt koyduğumuz tepsimize diziyoruz. ( yapışıyorsa elinizi hafif yağlayabilirsiniz).
- Tam ortasına gelecek halde bardak altını una batırıp çukur açıyoruz( yapışmaması için) ve 10 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
- Bütün hazırladığımız iç gereçlerini hepsinden ortasına koyuyoruz.
- Ayırdığımız yumurta sarısını kenarlarına sürüyoruz ve susam ekliyoruz.
- Evvelden ısıltılmış 190 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz.
- Birinci sıcaklığı çıktığında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
.