Mini Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı su
- 1 adet kuru maya
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta beyazı (sarısını üzerine süreceğiz)
- Un (ben 3.5 su bardağı un kullandım)
- 1 adet yeşil biber
- 5-6 adet çeri domates
- Sucuk
- Beyaz peynir
- Kaşar peynir
- 6-7 adet siyah zeytin
Mini Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç tüm materyaller bir kaba alınır ve karıştırılır.
- En son yavaş yavaş un eklenir ve ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur elde edilene kadar yoğurulur.
- Üzeri streçlenip mayalanmaya bırakılır.
- Mayalandıktan sonra bezelere ayrılır. Ben 30 gram lık bezelere ayırdım ve yaklaşık 25 tane çıktı.
- Bezeler yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ve üzerine yumurta sarısı sürülür.
- Çay bardağı altı ile hamura bastırılır ve ortası çukur yapılır. Ben ortası şişmesin diye çatalla delikler açtım.
- Sonra istenilen iç gereci konur.
- Ben bir kısmına sucuk, biber, domates ve kaşar koydum.
- Bir kısmına da zeytin, biber, domates ve yahut peynir koydum.
- Fırına atılır ve evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 15 -20 dk denetimli pişirilir. Afiyet olsun ????????????.