Mini Pizzalar Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağından biraz fazla ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 yumurta akı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Silme 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 2,5 su bardağı un
- 1 yumurta sarısı
- Sucuk
- Domates
- Zeytin
- Kaşar peyniri
- Beyaz peynir
Mini Pizzalar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pamuk üzere yumuşak pratik küçük pizzalar.Çocukların da severek yiyeceği bu tanımı denemenizi tavsiye ederim.
- Yoğurma kabımıza süt su sıvı yağ şeker tuz ve mayayı alalım.
- Güzelce karıştıralım.
- Ardından unumuzu yavaş yavaş ek edip yoğuralım.
- 30 dakika 40 dakika ortası hamurumuzu mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alalım.
- 12 eşit kesime bölüp tepsiye dizelim 10 dakika kadar tepside kabarmalarını bekleyelim.
- Daha sonra bardak yardımıyla hamurların üzerine bastırıp çukurlar oluşturalım.
- İç malzememizden içlerine koyalım.
- 10 dakika kadar da bu türlü bekletelim.
- Yumurta sarısının içine biraz süt ek edelim pizza larımızın kenarlarına karışımı sürelim.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Mini Pizzalar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı