
Küçük Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket oda ısısında margarin
- 1 paket yaş maya
- 2 tane yumurta
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 5 su bardağı un (siz denetimli ekleyin yumuşak ve çabucak biçim alan bir hamur elde edeceğiz)
- Peynir
- Maydanoz
- Yumurta sarısı
- Susam
Küçük Poğaça Tanımı Yapılışı
- Yoğurma kabı içine yumuşamış margarini koyup üzerine, un hariç öbür materyalleri de ekleyip el ile karıştırarak yoğuralım.
- Üzerine suyunu ekleyip elle 1-2 daha karıştırmaya devam edelim.
- Akabinde unu da denetimli bir biçimde azar azar ek edelim.
- Akabinde 20 dk mayalanmaya bırakalım.
- Mühlet sonunda çay tabağı büyüklünde bezeler oluşturalım ve elimizle açalım .
- Akabinde iç harcımızı koyup kenarlarını kapatarak üzerine yumurta sarısı ve susam serpip pişirme kağıdı serili fırın tepsimize yerleştirelim.
- Alt üst kızarana kadar 180 derecelik fırına verelim fırından fırına fark olabilir denetimli bir biçimde pişirelim.