Küçük Porsiyonluk Pideler Tanımı İçin Gereçler
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 paket kuru maya
- 1 buçuk çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 3 su bardağı 200 ml un
- Kaşar peyniri
- Sucuk
- Domates, biber (isteğe bağlı)
- Yumurta sarısı
Küçük Porsiyonluk Pideler Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç tüm materyaller bir kapta karıştırılıp azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- 30 dk dinlenmeye alınır.
- Hamur mayalandıktan sonra küçük küçük açılıp içlerine kaşar ,sucuk eklenip yanlardan kapatarak pide formu elde edilir.
- Yumurta sarısı sürülüp evvelden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.