elektronikci
FD Üye

Mini Somun Ekmekler Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım yaş maya veya 1 pk kuru maya
- 1 buçuk su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çimdik şeker
- 3 buçuk 4 su bardağı kadar un
Mini Somun Ekmekler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına malzemeleri ekleyin iyice yoğurun.
- Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edin.
- Üzerini örtün mayalanmaya bırakın.
- Yeterince mayalanan hamuru parçalara bölün avuç içi kadar olsun.
- İstediğiniz şekli verin yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.
- Üzerine un serpin ve çizik atın, fırına koyun bir küçük borcama su koyun.
- 15-20 dk kadar da tepsi mayası olsun az daha kabarınca 190-200 derece arası pişirin.
- Alt üst kızarana kadar pişirin.
- Ekmeklerin üzerine temiz bir bez örtün.