teknolojiuzmani
FD Üye
Mini Sosisli Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 2 adet yumurta (1 i sarısı üzerine)
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (Hafif ele yapışacak)
- Susam
- Salam ve peynir
Mini Sosisli Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle süt ve su ile maya açılır 5 dakika bekletilir.
- Daha sonra yağ şeker tuz yumurta ve un eklenir yoğurulur (Unu denetimli ekleyin) 20 dakika mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanması biten hamur büyük olarak açılır. İçine salam ve peynir karışımı dökülüp rulo haline sarılır.
- 2 şer cm ortayla kesilir 10 dakika tepsi mayası da yapılır
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin. 180 derece fırında pişirin.