Küçük Tartolet Tanımı İçin Gereçler
- 100 gram tereyağ (Oda sıcaklığında)
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağından 1 parmak eksik un
- 1 paket vanilya
- 500 ml süt
- 2 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- 100 ml krema (Yada yarım paket krem şanti)
Küçük Tartolet Tanımı Yapılışı
- Hamuru için gereçleri yoğurma kabına alıp karıştıralım. Güzelce toparlayıp ceviz büyüklüğünde modüller koparalım.
- Kalıbı hafif yağlayıp bardakla hamurun ortasına basalım. Elimizle kenarlarını düzeltip kabarmaması için ortasına çatalla bastıralım.
- 180 derece fırında denetimli pişirelim. Fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
Kreması için tencereye krema, vanilya ve tereyağ hariç öbür materyalleri alıp karıştıralım. Ocağa alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz. - Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alıp vanilya ve tereyağını ekleyip pürüz kalmayacak halde çırpalım.
- Büsbütün ılıdıktan sonra içerisine kremayı ek edip blandırla çırpalım. Buz dolabında dinlendirdikten sonra sıkma torbasına alıp tartoletlerin ortasına sıkalım. Üzerini dilediğiniz üzere süsleyip servis edelim. Afiyet olsun.