elektronikci
FD Üye

Minik Çıtır Çıtır Ekmekler (Brötchen) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı su (Ilık)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yaş maya
- 1 kg un
Minik Çıtır Çıtır Ekmekler (Brötchen) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık su, yoğur ve mayayı yoğurma kabına alalım maya eriyene kadar karıştıralım tuz ve şekeri ilave edip tekrar karıştıralım.
- Yavaşça ununuda ek edip yoğurmaya başlayalım hamurumuz hafif ele yapışan bir hamur olsun.
- Hamurumuzun üzerinden hafif zeytinyağı gezdirelim yaklaşık yarım saat mayalanmaya bırakalım. Hamurumuza form vereceğimiz yere çokça un serpelim hamurumuzu unlu bölgeye dökelim ve kesimlere bölelim.
- Böldüğümüz modülleri elimizle bastırarak yuvarlak bir form verelim kenarına hafif bir kesik atalım ve o kesik attığımız bölgeden rulo yapalım (Tam görüntüsünü instagramdaki sayfamdan izleyebilirsiniz)
- Hazırlanan hamurlarımızı tepsiye dizelim tekrar bir 30 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
- Fırınımızı 220 derecede ısıtalım alt kısmına ısıya sağlam ufak bir kasede su koyalım hamurlarımıza fırına koymadan evvel üzerlerine su püskürtelim ve kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.