Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Minik Çıtır Çıtır Ekmekler (Brötchen)

Minik Çıtır Çıtır Ekmekler (Brötchen)

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
minik-citir-citir-ekmekler-brotchen.jpg

Minik Çıtır Çıtır Ekmekler (Brötchen) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı su (Ilık)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yaş maya
  • 1 kg un

Minik Çıtır Çıtır Ekmekler (Brötchen) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Ilık su, yoğur ve mayayı yoğurma kabına alalım maya eriyene kadar karıştıralım tuz ve şekeri ilave edip tekrar karıştıralım.
  2. Yavaşça ununuda ek edip yoğurmaya başlayalım hamurumuz hafif ele yapışan bir hamur olsun.
  3. Hamurumuzun üzerinden hafif zeytinyağı gezdirelim yaklaşık yarım saat mayalanmaya bırakalım. Hamurumuza form vereceğimiz yere çokça un serpelim hamurumuzu unlu bölgeye dökelim ve kesimlere bölelim.
  4. Böldüğümüz modülleri elimizle bastırarak yuvarlak bir form verelim kenarına hafif bir kesik atalım ve o kesik attığımız bölgeden rulo yapalım (Tam görüntüsünü instagramdaki sayfamdan izleyebilirsiniz)
  5. Hazırlanan hamurlarımızı tepsiye dizelim tekrar bir 30 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
  6. Fırınımızı 220 derecede ısıtalım alt kısmına ısıya sağlam ufak bir kasede su koyalım hamurlarımıza fırına koymadan evvel üzerlerine su püskürtelim ve kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.
Minik Çıtır Çıtır Ekmekler (Brötchen) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Minik Yuvarlak Ekmekler (Mini Brötchen) Tarifi İçin Malzemeler 1/4 (çeyrek) maya (10,5 gram)1,5 yemek kaşığı şekerYarım su bardağı ılık su2 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz2 yemek kaşığı süt Minik Yuvarlak Ekmekler (Mini Brötchen) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Maya, şeker ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Minik Ekmekler (Brötchen) Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt1 paket instant maya (Yaş mayada olur)2 tatlı kaşığı şeker2 tatlı kaşığı tuz5 su bardağı un Üzerlerine sürmek için 1 yemek kaşığı tereyağ Minik Ekmekler (Brötchen) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Çıtır Çıtır Taze Ekmekler Tarifi İçin Malzemeler ️2 bardak su (Ilık  220ml)️1 paket kuru maya️1 tatlı kaşığı tuz️1 tatlı kaşığı şeker️5 su bardağı un Çıtır Çıtır Taze Ekmekler Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Bir kaseye su, kuru maya, tuz ve şekeri koyun ve bir kaşıkla yaklaşık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Esmer Alman Ekmeği - Brötchen Tanımı İçin Materyaller 1 paket dr.oetker ekşi maya2 su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz şeker2 yemek kaşığı zeytin yağı2 su bardağı beyaz un1 su bardağı tam çavdar unu1 su bardağı kavrulmuş siyez buğday unu1 su bardağı yulaf unu4 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Kepekli Ekmekler (Volkorn Brötchen) Tarifi İçin Malzemeler *1 kilo kepekli un (volkorn dinkel mehl) *1 tane yaş maya *1 yemek kaşığı şeker *Yarım yemek kaşığı tuz *Birazcık sıvı yağ *Yarım çay bardağı süt *Ilık su Kepekli Ekmekler (Volkorn Brötchen) Tarifi Yapılışı Unu kaba alıp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt