elektronikci
FD Üye
Minik Ekmekler (Brötchen) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket instant maya (Yaş mayada olur)
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Minik Ekmekler (Brötchen) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mayalı her ne olursa olsun hep şu taktikte mayayı aktif ediyorum.
- Ilık suyu, mayayı ve şekeri yoğurma kabına alıp karıştırıp üzerine unu elekle eleyip bu şekilde 10 dakika bekletip.
- Kenarlardan unun üzerine mayamız kabarıp çıkınca diğer malzemeleri de ekleyip iyice yoğuruyoruz.
- Yaklaşık 5 dakika hamurla haşır neşir oluyoruz.
- Üzerini kapakla veya streç film çekip üzerini sarıp 40 dakika mayalandırıyoruz.
- Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapıp tereyağla yağladığımız tepside şekil verip üzerini temiz bir bezle örtüp 10 dakikada tepsi mayasının gelmesini bekliyorum.
- Fırını bu aşamada 200 derecede açıp ısıtabilirsiniz.
- Ekmeklerimizin üzerine erimiş tereyağ sürüp keskin bir bıçak yardımıyla ortadan çizikler atıp üzerine haş haş attım siz atmaya bilirsiniz bu tamamen size kalmış birşey ister un serpip öyle pişirebilirsiniz.
- Fırının bir köşesine güveç kasede su koyup ekmeklerimizi fırına veriyoruz.
- Üzerleri kızarınca ekmeklerimiz (brötchen) hazır.
- Fırından aldıktan sonra üzerlerine bir bez örtüp yumuşacık olmasını sağlayabilirsiniz.Kahvaltılarda, yemeklere hem şık hemde israf olmayan bir ekmek ???? afiyet olsun .