
Minik Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya malzemeleri için;
- 4 adet yumurta
- 1,5 bardak şeker
- 1 bardak un
- Yarım bardak nişasta
- Yarım bardak ılık su
- Vanilya
- Kabartma tozu
- 3 bardak süt
- 4 kaşık un
- 3 kaşık nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 vanilya
- 1 kaşık tereyağı
- Muz
- çilek
Minik Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta beyazları ve 1 bardak şeker ile beyazlayana kadar çırpın.
- Sarıları ile de kalan yarım bardak şeker ve ılık suyu ekleyip çırpın.
- Sonra un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip karıştırın.
- Yumurta beyazlarını unu ve yumurta sarısını iki seferde ekleyerek spatula ile alttan üste karıştırın.
- 150 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
- Fırından çıkardığımız keki rulo halde sarıp soğumaya bırakın.
- Krema hazırlanışı için; süt, un, şeker, nişasta ve yumurta sarısını iyice karıştırıp, ocağa koyun. Koyulaşan kremaya vanilya ve tereyağı ekleyip ocağı kapayıp soyunmasını bekleyin
- Sonra ortadan ve yanlardan dikdörtgen kestiğimiz keklerin üzerine kremamızı sürün ve meyveleri dizip sarın.
- Ben Hindistan cevizi ve pudra şekeri ile süsledim. Üzerini istediğiniz gibi süsleyin.