Minik Simitler Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket margarin
- 2 yumurta (sarıları içine yumurtanın akı dışına)
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 1 çay bardağı sirke
- 1 çay bardağı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Susam
- Ayırdığımız yumurta akı
Minik Simitler Tanımı Yapılışı
- Un dışında bütün gereçler bi kaba alınarak yoğrulmaya başlanır.
- Daha sonra un koymaya başlanır ve kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğrulur.
- Hamur hazır olduktan sonra kesimler koparılarak şekillendirilir. Ayırdığımız yumurta akına sürülüp susama batırılır.
- 200 derecede evvelce ısıtılmış fırında üzerleri kızarsan kadar pişirin. Afiyet olsun.Ben uzun müddettir bu tanımı yapıyorum eşim ve çocuklarım çok severek yiyorlar denemenizi tavsiye ederim.