Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Minik Somun Ekmeği

Minik Somun Ekmeği
0
24

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
minik-somun-ekmegi-2.jpg

Minik Somun Ekmeği Tanımı İçin Gereçler

  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 paket toz maya
  • 4 su bardağı un  (250 ml bardak denetimli ekleyin)

Minik Somun Ekmeği Tanımı Yapılışı

  1. Genişçe bir kapta maya, ılık su, tuz, şeker ekleyip karıştırın evvel 3 su bardağı unu koyup yoğurun yavaş yavaş 1 su bardağı unu da ekleyip uygunca özleşene kadar yoğurun.
  2. 1 saat kadar mayalanmaya bıraktığımız hamuru un serpilmiş tezgaha alıp 8 eşit kesime bölelim ve 5 dakika dinlendirelim.
  3. Bezemizi merdane ile hafif açıp rulo formunda uçlarını kıvırarak sarıyoruz.
  4. Tepsimize muhakkak aralıklarla diziyoruz.
  5. 15 dakika kadar tepsi mayası dan sonra jiletle çizik atıyoruz (Fırına vermeden evvel üzerlerine fırçayla su sürdüm)
  6. 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
  7. Tepsiyi fırına koymadan evvel de duvarlarına su sıktım siz bir kap içinde su koyabilirsiniz. Ek olarak kurumaması kesilerin daha hoş açılması içinde üzerine yağlı fırın kağıdı kapattım.
  8. Fırından çıkarmaya yakın kağıdı alıp güzelce kızarmasını sağladım.
 
858,478Konular
981,310Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt