Minik Somun Ekmeği Tanımı İçin Gereçler
- 4 su bardağı un (250 ml bardak ölçüm)
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tane kesme şeker
- 1 tane yaş maya
Minik Somun Ekmeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç öbür materyalleri yoğurma kabına alın unu denetimli ekleyerek yoğurun çok yumuşak ele yapışan bir hamur olacak hamuru bir saat üzeri kapalı mayalandırın.
- Hamuru mandalina büyüklüğünde beze yağın 10 dakika üzerleri kapalı dinlendirin formda gösterdiğim üzere elinizle açıp şekillendirin tepsiye dizin üzerleri kapalı 20 dakika tepside mayalandırın.
- Fırını 250 derece açıp ısıtın içine bir kase su koyun. Ekmeklerin kenarlarına jilet yahut bıçakla kesikler atın evvelden ısınmış fırına üzeri kapalı koyun.
- 15 dakika üzerleri kapalı pişirin üzerini açın üzeri kızarana kadar devam pişirip fırından alın üzerlerine bir kuru bez örtün bir iki dakika sonra servis edebilirsiniz afiyetle.