Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Minik Somun Ekmeği

Minik Somun Ekmeği
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
minik-somun-ekmegi.jpg

Minik Somun Ekmeği Tanımı İçin Gereçler

  • 4 su bardağı un (250 ml bardak ölçüm)
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane kesme şeker
  • 1 tane yaş maya

Minik Somun Ekmeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Un hariç öbür materyalleri yoğurma kabına alın unu denetimli ekleyerek yoğurun çok yumuşak ele yapışan bir hamur olacak hamuru bir saat üzeri kapalı mayalandırın.
  2. Hamuru mandalina büyüklüğünde beze yağın 10 dakika üzerleri kapalı dinlendirin formda gösterdiğim üzere elinizle açıp şekillendirin tepsiye dizin üzerleri kapalı 20 dakika tepside mayalandırın.
  3. Fırını 250 derece açıp ısıtın içine bir kase su koyun. Ekmeklerin kenarlarına jilet yahut bıçakla kesikler atın evvelden ısınmış fırına üzeri kapalı koyun.
  4. 15 dakika üzerleri kapalı pişirin üzerini açın üzeri kızarana kadar devam pişirip fırından alın üzerlerine bir kuru bez örtün bir iki dakika sonra servis edebilirsiniz afiyetle.
 
858,480Konular
981,433Mesajlar
29,593Kullanıcılar
Üst Alt