![minik-somunlar.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/10/09/minik-somunlar.jpg)
Minik Somunlar Tanımı İçin Gereçler
- 4.5 su bardağı un
- 1 paket maya (11 gr)
- 1.5- 2 su bardağı ılık su
Minik Somunlar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabının içerisine unu ekleyip ortasına çukur açıyoruz ve mayayı boşaltıyoruz.
- Tıpkı biçimde ılık su ekliyoruz.
- Su kalmayacak biçimde yeterlice yoğuruyoruz.
- Yaklaşık 5 ila 7 dakika hamuru yoğuruyoruz.
- Daha sonra yoğurma kabının kapağını kapatıp sıcak bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz. Ben battaniyeye sardım beklettim ????.
- Mayalanan hamuru eşit modüllere bölüyoruz.
- Ben 8 modüle böldüm siz dilediğiniz büyüklükte yapabilirsiniz.
- 8 tane beze yapıp 5 dk dinlendiriyorsunuz.
- Daha sonra hamurumuzu elimizle bastırarak açıp parmaklarımızla içe yanlışsız 4- 5 sefer katlayıp uçlarını sivriltiyoruz (rulo gibi).
- Tepsiye alıyoruz ve 25 -30 dk üstü kapalı mayalandırıyoruz.
- Keskin bir bıçakla yandan derin çizkiler atıyoruz.
- Evvelce ısıtılmış 250°fırında üstüne öbür tepsiyi kapatarak 15 dk daha sonra üzerindeki tepsiyi çıkartıp kızarana kadar pişiriyoruz (fırının içerisine bir su dolu kase koyuyoruz) afiyet olsun ????.