Minik Tam Buğday Ekmeği Tanımı İçin Gereçler
- 5 su bardağı tam buğday unu
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 su bardağı ılık su
- 1 instat maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Minik Tam Buğday Ekmeği Tanımı Yapılışı
- Öncelikle su ve süt hariç bütün materyaller genişçe bir kaba alınır.
- Su ve süt karışımı yavaş yavaş eklenip yoğurulmaya başlanır.
- Denetimli olarak su ekleyip ele yapışmayacak hamur elde edelim.
- Uygunca yoğurduktan sonra hamuru toparlayıp üzerini streç sinemayla kapatıyoruz.
- Üzerine sıkıca örtüp sıcak bir yerde mayalandırmaya bırakıyoruz.
- Yarım saatin sonunda tezgaha bez açıp küçük bezelere ayırıyoruz.
- Tekrar üzerini kapatıp 5 dk dinlendiriyoruz.
- Elimizle bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açıp geniş rulo üzere sarıp uçlarını sivriliştirelim.
- Tepsiye dizip üzerini örtüp tekrar dinlendirelim.
- Fırını 180 dereceye ayarlayıp çatlamaya bir kaba su koyalım.
- Hamurların ortasına çizik atalım.
- Yaklaşık 30 dk da denetimli olarak pişirelim.
- İsterseniz sıcak sıcak tüketelim. Lakin ben buzlukta stoklayıp hergün bir adet tüketeceğim. Herkese afiyet olsun.