Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Minik Tam Buğday Ekmeği

Minik Tam Buğday Ekmeği
0
33

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
minik-tam-bugday-ekmegi.jpg

Minik Tam Buğday Ekmeği Tanımı İçin Gereçler

  • 5 su bardağı tam buğday unu
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 instat maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Minik Tam Buğday Ekmeği Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle su ve süt hariç bütün materyaller genişçe bir kaba alınır.
  2. Su ve süt karışımı yavaş yavaş eklenip yoğurulmaya başlanır.
  3. Denetimli olarak su ekleyip ele yapışmayacak hamur elde edelim.
  4. Uygunca yoğurduktan sonra hamuru toparlayıp üzerini streç sinemayla kapatıyoruz.
  5. Üzerine sıkıca örtüp sıcak bir yerde mayalandırmaya bırakıyoruz.
  6. Yarım saatin sonunda tezgaha bez açıp küçük bezelere ayırıyoruz.
  7. Tekrar üzerini kapatıp 5 dk dinlendiriyoruz.
  8. Elimizle bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açıp geniş rulo üzere sarıp uçlarını sivriliştirelim.
  9. Tepsiye dizip üzerini örtüp tekrar dinlendirelim.
  10. Fırını 180 dereceye ayarlayıp çatlamaya bir kaba su koyalım.
  11. Hamurların ortasına çizik atalım.
  12. Yaklaşık 30 dk da denetimli olarak pişirelim.
  13. İsterseniz sıcak sıcak tüketelim. Lakin ben buzlukta stoklayıp hergün bir adet tüketeceğim. Herkese afiyet olsun.
 
858,477Konular
981,290Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt