
Minik Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram margarin
- 2 çorba kaşığı çörekotu
- 1 çorba kaşığı haşhaş
- 1 çorba kaşığı sirke (elma)
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı(sarı üzerine)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 buçuk su bardağı un
Minik Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Margarini eritip soğutmaya bırakalım.
- Un hariç öbür materyalleri yoğurma kabına alalım. Margarini ekleyelim.
- Sonra unumuzu ve kabartma tozumuzu ekleyelim. Güzelce yoğuralım.
- Birkaç kesime bölüp her bir parçayı rulo halinde uzunlamasına sarıp iki parmak kalınlığında keselim.
- Evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirelim.