Minik Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 150 gram tereyağı(oda sıcaklığında)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
- Küçük bir kase çörekotu (mavi haşhaş yahut kırılmış ceviz de olabilir)
Minik Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Tereyağını, sıvı yağını, yumurtayı, şekeri, tuzu, sirkeyi ve kabartma tozunu derin bir kaba alalım ve elimizle düzgünce karıştıralım.
- Akabinde unumuzu ek edip yoğuralım ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde edelim.
- Daha sonra çörekotunu da ekleyip tekrar yoğuralım çörekotu hamura güzelce karışsın.
- Daha sonra fırın tepsisine pişirme kağıdı serip hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elimizde yuvarlayalım ve tepsiye dizelim.
- Yumurta sarısını da üzerlerine sürüp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim .
- Çok fazla kızarmasına gerek yok. Minnoş kurabiyelerimiz hazır.