Miniklere Küçük Süt Burger Tanımı İçin Malzemeler
Pankek gereçleri:
- 1 su bardağı süt
- 3 adet m uzunluk yumurta
- 2 tepeleme yemek kaşığı hindistan cevizi unu
- 2 tepeleme yemek kaşığı keçiboynuzu tozu
- 2 tepeleme yemek kaşığı tam buğday unu
- 1 tepeleme yemek kaşığı beyaz yahut esmer şeker
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım su bardağından 1 parmak az tam yağlı süt
- 2 tepeleme yemek kaşığı labne yahut maskarpone peyniri
- 1 paket krema
- 2 tepeleme yemek kaşığı krem şanti
- 1 tatlı kaşığı bal
Miniklere Küçük Süt Burger Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pankek için gerekli tüm gereçler derin bir kapta karıştırılıp çırpıldıktan sonra tavada istenilen büyüklükte pişirilir. Akabinde soğumaya bırakılır.
- Ara katman için evvel krema mikserle güzelce kabartılır ve üzerine peynir eklenerek orta zamanda çarpılmaya devam edilir.
- Krem şanti ve bal da ek edilerek kıvamlı hale gelene kadar çırpmaya devam edildikten sonra son evrede süt denetimli halde ek edilerek istenilen kıvama gelene kadar biraz daha çırpılır.
- Her krem şanti markasının içerik oranı tıpkı olmadığından kıvam ayarı için süt ölçüsü gereksinime nazaran ayarlanabilir.
- Servisten evvel en az 1 saat kadar buzdolabında dinlendirilir.