![miniklerimin-ellerinden-pasta.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/10/12/miniklerimin-ellerinden-pasta.jpg)
Miniklerimin Ellerinden Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet pandispanya (hazır kullandım)
- 2 renk şeker hamuru
- 2 yemek kaşığı nişasta (şeker hamurunu açmak için)
- Pasta süsleri isteğe bağlı
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası (elenmiş)
- 1 paket vanilya
- 1/2 (yarım) çay bardağı un
- 1 paket kremşanti
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- İsteğe göre meyve çeşitleri.
- Ben muz çilek kırmızı erik kullandım
- Damla çikolata
- 1 kutu krema
- 180 gram çikolata (isteğe bağlı bitter çikolata kullanılbilir.
Miniklerimin Ellerinden Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce ganajımızı hazırlıyoruz. Soğuyup dolaba koyabilmek için. 1 kutu kremamızı sos tavamıza alıp kısık ateşte bi kaç dakika ısınmasını bekliyoruz.
- Daha sonrasında çikolatalarımızı ekleyip eritmeye başlayın, çikolatalar erimeye başladığı zaman ocağımızın altını kapatıp kendi ısısında tamamen erimeye bırakalım.
- Eridikten sonra buzdolabında en az 20 dk bekletelim.
- Şimdi muhallebimize geçiyoruz.
- 5 su bardağı sütü geniş bir tenceremize alıyoruz.
- Unumuzu nişastamızı ve şekerimizi ekliyoruz. Kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Kıvam aldıktan sonra sonra ocağın altını kapatıyoruz.
- Sıcakken bi tatlı kaşığı tereyağımızı vanilyamızı ve kremşantimizi ekliyoruz. Sıcağının çıkmasını bekliyoruz.Pandispanyalarımızı 1 bardak sütle ıslatıyoruz. Çok fazla ıslak olmayacak şekilde ıslatalım. İsteğe bağlı nescafeli sütte yapabilirsiniz. [*]Daha sonrasında hazırladığımız sıcaklığı giden muhallebimizi pandispanyalarımıza hepsine eşit yetecek şekilde az az koyuyoruz. [*]İlk katımıza kremamızı koyduktan sonra istediğiniz meyveleri koyabilirsiniz arasına ben muz, çilek kırmızı erik ve damla çikolata kullandım. [*]Daha sonrasında aynı işlemi diğer 2 kat içinde uyguluyoruz. [*]En son kat pandispanyamızı sütle ıslattıktan sonra dolaptaki ganajımızı pastamızın heryerini kaplayacak şekilde sürüyoruz. [*]Şeker hamurumuzu vereceğimiz şekle göre açıyoruz. Çok dikkatli bir şekilde pastamızın üzerine koyup elimizle yavaş yavaş üstünü ve kenarlarını düzeltip fazlalığı kesiyoruz. [*]Diğer renkte de aynı işlemi uygulayıp kurabiye kalıplarıyla şekil verebiliriz. Bir şeker hamurunu diğerine yapıştırmak için fırça yardımıyla hafif ıslatıyoruz. Ve diğer süslemelerimize geçiyoruz. Dolapta 2 3 saat dinlendiği zaman daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun…
.
Miniklerimin Ellerinden Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı