Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Miniklerimin Ellerinden Pasta

Miniklerimin Ellerinden Pasta
0
31

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
miniklerimin-ellerinden-pasta.jpg

Miniklerimin Ellerinden Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet pandispanya (hazır kullandım)
  • 2 renk şeker hamuru
  • 2 yemek kaşığı nişasta (şeker hamurunu açmak için)
  • Pasta süsleri isteğe bağlı
Kreması için:
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası (elenmiş)
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 (yarım) çay bardağı un
  • 1 paket kremşanti
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
İç malzemesi için:
  • İsteğe göre meyve çeşitleri.
  • Ben muz çilek kırmızı erik kullandım
  • Damla çikolata
Ganaj için:
  • 1 kutu krema
  • 180 gram çikolata (isteğe bağlı bitter çikolata kullanılbilir.

Miniklerimin Ellerinden Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk önce ganajımızı hazırlıyoruz. Soğuyup dolaba koyabilmek için. 1 kutu kremamızı sos tavamıza alıp kısık ateşte bi kaç dakika ısınmasını bekliyoruz.
  2. Daha sonrasında çikolatalarımızı ekleyip eritmeye başlayın, çikolatalar erimeye başladığı zaman ocağımızın altını kapatıp kendi ısısında tamamen erimeye bırakalım.
  3. Eridikten sonra buzdolabında en az 20 dk bekletelim.
  4. Şimdi muhallebimize geçiyoruz.
  5. 5 su bardağı sütü geniş bir tenceremize alıyoruz.
  6. Unumuzu nişastamızı ve şekerimizi ekliyoruz. Kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Kıvam aldıktan sonra sonra ocağın altını kapatıyoruz.
  7. Sıcakken bi tatlı kaşığı tereyağımızı vanilyamızı ve kremşantimizi ekliyoruz. Sıcağının çıkmasını bekliyoruz.Pandispanyalarımızı 1 bardak sütle ıslatıyoruz. Çok fazla ıslak olmayacak şekilde ıslatalım. İsteğe bağlı nescafeli sütte yapabilirsiniz. [*]Daha sonrasında hazırladığımız sıcaklığı giden muhallebimizi pandispanyalarımıza hepsine eşit yetecek şekilde az az koyuyoruz. [*]İlk katımıza kremamızı koyduktan sonra istediğiniz meyveleri koyabilirsiniz arasına ben muz, çilek kırmızı erik ve damla çikolata kullandım. [*]Daha sonrasında aynı işlemi diğer 2 kat içinde uyguluyoruz. [*]En son kat pandispanyamızı sütle ıslattıktan sonra dolaptaki ganajımızı pastamızın heryerini kaplayacak şekilde sürüyoruz. [*]Şeker hamurumuzu vereceğimiz şekle göre açıyoruz. Çok dikkatli bir şekilde pastamızın üzerine koyup elimizle yavaş yavaş üstünü ve kenarlarını düzeltip fazlalığı kesiyoruz. [*]Diğer renkte de aynı işlemi uygulayıp kurabiye kalıplarıyla şekil verebiliriz. Bir şeker hamurunu diğerine yapıştırmak için fırça yardımıyla hafif ıslatıyoruz. Ve diğer süslemelerimize geçiyoruz. Dolapta 2 3 saat dinlendiği zaman daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun… :).

Miniklerimin Ellerinden Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

 
858,497Konular
982,116Mesajlar
30,077Kullanıcılar
profesor1881Son üye
Üst Alt