bilgisayarci
FD Üye
Mirror Glaze (Ayna Görünümlü Sır Kaplama) Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram toz şeker
- 150 gram glikoz
- 100 gram ağırlaştırılmış süt
- 150 gram beyaz çikolata
- 75 gram su
- 10 gram seljel toz jelatin (Helal sertifikalı)
- İstenilen renk yahut renklerde jel besin boyası
- 60 gram su
- 100 gram toz şeker
- 75 gram süt tozu
- 7 gram tereyağ
Mirror Glaze (Ayna Görünümlü Sır Kaplama) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk oralar toz jelatinin üzerine çıkacak kadar su ekliyoruz karıştırıp, kenarda bekletiyoruz.
- Yoğunlaştırılmış süt için; hepsini robotta yahut mikserden 2 dakika çırpın ağırlaştırılmış sütünüz hazır
- Tenceremize şeker, su, glikoz koyuyoruz ocağı kısık ateşte yakıyoruz. Hafif hafif karıştırıyoruz. Kaynama noktasına gelince yani şeker ve glikoz eriyince yaptığımı ağırlaştırılmış sütümüzü ekliyoruz tekrar karıştırıyoruz.
- Beyaz çikolatalarımızı ekliyoruz karıştırarak erimesini sağlıyoruz ve tenceremizi ocaktan alıyoruz. Kenarda beklettiğimiz jelatını de tenceremize ekliyoruz güzelce karıştırıyoruz.
- Tencereyi karışımı kaç renk kullanacaksanız o kadar kaba süzgeçten geçirerek boşaltıyoruz. Ben yeşil ve mor olarak 2 renk kullandım o yüzden 2 ye böldüm.
- Daha sonra istediğimiz renklere ulaşana kadar besin boyasını ekliyoruz. Kenara alıp soğumasını bekliyoruz. Sıcak dökmemeliyiz pastaya karışır krema ile çok soğutmamalıyız zira dökmesi zorlaşır. 28 ve 32 derece sıcaklık ülkü????
- fırın tepsimizi tezgaha alıp üzerine fırın telini koyuyoruz üzerine de dolaptan çıkardığımız pastamızı koyuyoruz üzerine hayal gücünüze kalmış halde döküyoruz ???? Yapılış görüntüm ınstagram adresimden ulaşabilirsiniz yediren_mutfak.