
Mis Üzere Anne Kurabiyesi Tanımı İçin Materyaller
- 2 yumurta (birinin sarısı üstüne)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ ve tereyağ karışık
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 portakal yada limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 5 su bardağı un
- Ceviz yahut fındık kırığı (isteğe bağlı)
Mis Üzere Anne Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şeker bir kabın içine alınarak biraz çırpılır.
- Daha sonra yoğurt, sıvı yağ-tereyağ karışımı ve portakal kabuğu rendesi de eklenerek bir kabın içine konularak karıştırmaya devam edilir.
- Un, kabartma tozu ve vanilya elekten geçirerek ilave edilir, kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edilir.
- Unu denetimli olarak ekleyin. Hamur sert olmamalıdır.
- Mandalina büyüklüğünde kesimler alınarak, yuvarlanır ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklarla yerleştirilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür ve fındık kırığı (ceviz,fıstık yahut şekerde serpebilirsiniz) serpilir.
- 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirilir. (Üzeri kızarana kadar denetimli pişirin fırına nazaran dakikası değişebilir) Afiyet olsun.