Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mis Gibi Aşure

Mis Gibi Aşure
0
44

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
mis-gibi-asure.jpg

Mis Üzere Aşure Tanımı İçin Gereçler

  • 3 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı fasulye
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı kuru kayısı
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı kuru incir
  • 200 gr fındık
  • 200 gr fıstık
  • 2 adet elma
  • 1 su bardağı süt
  • 4 su bardağı toz şeker ( ölçü artırılabilir)
  • 5 litre su
  • Karanfil, çubuk tarçın
Süslemek için:
  • Toz fıstık, fındık, ceviz, hindistan cevizi, nar, toz tarçın

Mis Üzere Aşure Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle bir gece evvelce kuru fasulye ve nohutu başka kaplarda su ile ıslatıyoruz.
  2. Aşurelik buğdayı rengi beyazlaşana kadar en az 7-8 kere suda düzgünce yıkıyoruz.
  3. Bu basamak çok kıymetli şayet buğdayı güzelce yıkamazsak aşuremizin rengi koyu ve his bur renk olmayacaktır.
  4. Yıkanan aşuremizi de bir gece evvelce su ile ocakta kaynadıktan sonra 10 ek kaynatıp altını kapatıyoruz sabaha kadar bu halde bekleyerek şişmiş hale gelmiş olacak.
  5. Sonraki gün kuru kayısı ve inciri küp küp doğruyoruz ve ılık su ile ıslatıyoruz birebir halde kuru inciri de doğrayıp ıslatalım ki aşuremiz berrak olsun.
  6. Geceden kaynatıp bıraktığımız buğdayı büyükçe bir tencereye alıp üzerine yaklaşık beş litre su ekleyelim ve kaynamaya bırakalım öbür yandan kuru fasulye ve nohutu başka tencerede yumuşayana dek haşlayalım.
  7. Haşlanan fasulye ve nohutu tencereye ekleyelim.
  8. Islattığımız kuru kayısı, kuru üzümü, suyunu süzerek tencereye ekleyelim.
  9. Fındık ,fıstık ,küp küp doğranmış elma ,iki adet çubuk tarçını da tencereye ek edelim.
  10. Daha sonra aşureyi yaklaşık yarım saat kadar kaynamaya bırakalım.
  11. Bu ortada yarım bardak suyun içinde 5-6 adet karanfil atıp cezvede kayanatalım ve bu suyu da aşureyi ekleyelim.
  12. Kıvam alan aşuremize dört bardak tozşeker ve bir bardak süt ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alalım.
  13. Aşuremiz bir mühlet ılıdıktan sonra servis kaselerine alarak servis edelim.
  14. Üzerini dilediğiniz halde süsleyebilirsiniz.
Dipnot: aşureyi pişirirken kullanılan su ölçüsü buğdaya ve içindeki materyale nazaran değişkenlik gösterebilir o yüzden şayet aşuremiz koyu kıvamlı olursa bir ölçü daha su ek edebilirsiniz.
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt