Mis Gibi Buram Buram Kokan Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 buçuk su bardağı kuru fasulye
- 4 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı salça
- 5 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 2 buçuk çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığından hafif az karabiber
Mis Gibi Buram Buram Kokan Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Fasulyeyi 1 gün önceden ıslatıp bekletiyoruz.
- Düdüklü tencereyi çıkartıp sıcak suyu içine döküyoruz kuru fasulyeyide içine ekliyoruz.
- 50 dakika fasulyeleri düdüklüde haşlıyoruz.
- Haşlanan fasulyelerinin suyunu süzüp yeni sıcak su ekliyoruz 5 su bardağı kadar.
- Ben fasulyenin içine soğan koymuyorum ama siz isterseniz koyabilirsiniz.
- Başka bir tencerede yağla salçayı kavuruyoruz.
- Fasulyeleride içine atıp suyu ekliyoruz .
- Tuz,karabiberide ekliyoruz.
- Fasulyenin suyu koyulaşıncaya kadar kaynatıyoruz fasulyemiz hazırdır afiyet olsun.