Mis Üzere Konut Üretimi Limonata Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet portakal
- 1 limon
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 – 1, 5 su bardağı toz şeker
- 3 litre içme su
Mis Üzere Konut İmali Limonata Tanımı Yapılışı
- Ben kışın buzluğa koyduğum portakallardan hazırladım limonatamı taze portakallada yapabilirsiniz fakat buzlukta 1 2 saat bekletin daha sulu ve aroması daha çok çıkıyor o formda.
- Buzluktan 2 portakal bir limonatayı çıkartıp 15 dk dışarda bekletiyorum.
- Sonrasında rondoya alıp üzerine az su ve şekeri ilave ediyoruz ben 2 sefer de hazırladım yarısını ekledim yarım su bardağı şeker ilave ettim onu rondoda çektikten sonra başka ayırdığımı ekleyip kalan şekeri ilave ettim.
- Öteki bir kapta 3 litre suyumuzu hazır edelim.
- Rondoda çekilmiş olan portakallarımızı 3 litrelik suyun içerisine döküp karıştım.
- Limon tuzu ve şayet şeker az geldiyse tekrar ilave edip şeker eriyen kadar karıştırıp 10 dk beklettim.
- Sonrasında süzgeçe alıp öbür bir kaba süzdüm.
- Süzme sürecini bittikten sonra kaşıkla kalan portakalların üzerine hafif bastırıp içindeki suyu süzdüm çokta bastırmayın portakal kabuğunun acısı geçmesin limonatanıza.