Mis Gibi Kabak Ekşilemesi Tarifi İçin Malzemeler
- 3 büyük kabak
- 1,5 litre kaynar su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 büyük limon
- Yarım su bardağı zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı soğuk su
- 2 büyük diş sarımsak
- 1 demet maydanoz
Mis Gibi Kabak Ekşilemesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabakları yıkayın, soyun ve 3′ e parçaya kesin. 1 parçasını tekrar 3 e kesin ve iki parmak kalınlığında şeritler doğrayın.
- Hepsini kaynamış tuzlu suya katın ve 6-7 dakika kadar pişirin. Çatılı kabağa batırdığınızda kolaylıkla geri düşecek ve parçalanmaması lazım.
- Kabaklarımızı süzdükten sonra bir borcama alın ve soğurken susun hazırlayın.
- Bir kavanoza iki diş sarımsağı sıkın, iki limonun suyunu ekleyin ve zeytinyağını ve tuzunu ekledikten sonra kapağını kapatıp iyice çalkalayın.
- En son suyunu ekleyin ve tekrar çalkalayıp sunulmuş olan kabakların üzerinden gezdirin.
- Üzerine ince kıyılmış maydanoz ile servis edin. Afiyet olsun????( mümkünse 2 saat dinlendirin, sosunu çeksin.