Mis Üzere Lezzetli Yaprak Sarması Tanımı İçin Gereçler
- 1 kase pirinç
- 3 adet orta uzunluk soğan
- 2 yemek kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1,5 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- Tuz
- Üzüm yaprağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu yahut 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Su
Mis Üzere Lezzetli Yaprak Sarması Tanımı Yapılışı
- Geniş bir tavaya yağ konulur.
- Soğan doğranır ve tavaya ek edilir. Kavrulur.
- Kavrulduktan sonra salçaları koyup tekrar kavrulur.
- 1 su bardağı su konulur tuz nane ve pirinç eklenir.
- Suyunu çekince soğumaya bırakılır.
- Soğuduktan sonra salamura yaprak ile sarılır. Tencereye dizilir.
- Tencereye 1 yemek kaşığı limon suyu yahut 1 çay kaşığı limon tuzu eklenir.
- Yaprakların üzerini geçecek halde su konulur.
- 1 çay bardağı sıvı yağ eklenir ve pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.