
Mis Üzere Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 2 tane tavuk kalça ( tercihen göğüs de olabilir)
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 adet orta uzunluk ufak doğranmış soğan
- 1 adet orta uzunluk rendelenmiş havuç
- 1 adet orta uzunluk ufak doğranmış kapya biberi
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- 5 su bardağı tavuk suyu
Mis Üzere Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı Yapılışı
- Tenceremize tereyağı ve sıvı yağımızı koyuyoruz.
- Üzerine havucumuzu koyup havuçlarımız biraz yumuşayana kadar kavuruyoruz.
- Soğanımızı, biberimizi ve sarımsağımızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz unumuzu ekleyip karıştırıyoruz.
- Unumuz kavrulunca üzerine tavuk suyumuzu ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Çorbamız topaklanmasın diye kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynayan çorbamıza didiklediğimiz tavuk, tuz ve karabiber ( dileğe nazaran öbür baharatlar da ekleyebilirsiniz ) ekliyoruz.
- Yeterlice kaynayan çorbamız servise hazır limon ve maydanoz ile de servis edebilirsiniz.