Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mis Gibi Tereyağı Kokulu İspir Fasulyesi (Çayeli Fasulyesi)

Mis Gibi Tereyağı Kokulu İspir Fasulyesi (Çayeli Fasulyesi)
0
39

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
mis-gibi-tereyagi-kokulu-ispir-fasulyesi-cayeli-fasulyesi.jpg

Mis Gibi Tereyağı Kokulu İspir Fasulyesi (Çayeli Fasulyesi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ispir fasulyesi (İspir kuru fasulyesi, şeker fasulye olmak zorunda)
  • 100-200 gram dana veya kuzu kuşbaşı
  • 2 su bardağı süt
  • 4 küçük diş sarımsak(büyükse iki diş yeterli)
  • 1 iri kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 gram tereyağı veya sadeyağ (çok gelebilir diye düşünmeyin bu kadar gerekiyor)
  • 3 tatlı kaşığı şeker (çay kaşığının biraz büyüğü)
  • 3 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Mis Gibi Tereyağı Kokulu İspir Fasulyesi (Çayeli Fasulyesi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. 2 su bardağı ispir kuru fasulyemizi ,1 çay kaşığı şeker, 1 su bardağı süt ve 3 su bardağı suyu karıştırıp fasulyelerimizi en az 12 saat tercihen 24 saate yakın bekletiyoruz.
  2. Sütlü su karışımında beklettiğimiz ispir fasulyelerimizi süzüyoruz. Ve tekrar şeker bir bardak süt ve üç bardak su karışımızı yapıp fasulyelerimizi yumuşayana kadar haşlıyoruz.
  3. Fırında attığımızda yanmayacak bir tencerede (toprak veya döküm olabilir) 200 gram tercihen sadeyağ yok ise tereyağı eritiyoruz.
  4. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekliyoruz (zeytinyağı mecburi değil).
  5. İnce ince doğranmış bir büyük baş kuru soğanımızı, sarımsaklarımızı ve küçük kuşbaşı halindeki etlerimizi ekliyoruz.
  6. Etler ve soğan piştikten sonra 1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası, 1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası, 1tatlı kaşığı şeker ve yeterince tuz ekleyip biraz kavuruyoruz.
  7. Haşladığımız ispir kuru fasulyelerimizi süzüyoruz.
  8. Tereyağı ve salçamızın olduğu tencereye boşaltıp ezmeden biraz kavuruyoruz.
  9. Üzerine 2 su bardağı su, pul biber ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz.
  10. 10-15 dakika tencerede pişiriyoruz (lezzet katması için içerisine 2-3 yeşil sivri biber ekleyip piştikten sonra geri alabilirsiniz. )
  11. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında fasulyenizin kalitesine göre 30-40 dakika pişiriyoruz.
  12. Piştikten sonra 15 dakika dinlendirip afiyetle yiyebilirsiniz.
Mis Gibi Tereyağı Kokulu İspir Fasulyesi (Çayeli Fasulyesi) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt