Mis Üzere Un Tarhanası Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
- 2 küçük kova süzme yoğurt
- Yarım kilo kırmızı biber ve yeşil sivri biber karışık
- 1 demet maydanoz
- 1 demet dere otu
- 1 demet reyhan
- 1 demet nane
- 2 kilo kırmızı domates
- 1 su bardağı toz uzunluk tohumu aktarlarda bulunuyor
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 kilo süt
- 2 baş kuru soğan
- 1 küçük baş sarımsak
- Aldığı kadar un
- Çorbası için
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı
- 2 yemek kaşığı tarhana
- 5 su bardak su
- İsteğe nazaran karabiber ve acı biberde kullanabilirsiniz
Mis Üzere Un Tarhanası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel hamur için tüm materyalleri çok küçük olmayacak halde doğrayıp robottan ince bir halde geçirelim.
- Uygun bir kap içerisine alalım.
- Sütünü tuzunu ekleyip hamuru yoğurma ya başlayalım koyu bir hamur olucak hoş bir form de yoğuralım ki tüm materyallerle özleşsin.
- Hamuru iki üç gün bekletelim ki ekşisin. Çok bekletmeyelim çok ekşi olursa çorbası ekşi olur yenmez
- Sonra sofra bezlerine un ekleyerek kaşık yardımıyla dökelim.
- Güneşe sermemiz gerekiyor çabucak çeksin ki ufalaması kolay olsun.
- Ufaladıktan sonra gölgede tarhanamızı iki üç gün kurutalım.
- Sonra bir r bez torba dikip tarhanamızı torbaya koyalım soğuk günlerin vazgeçilmezi içinizi ısıtacak mis üzere tarhana çorbası vitamin deposu artık çorba üretimine geçelim.
- Önce iki yemek kaşığı tarhanayı bir su bardağı ılık su ile yarım saat ıslatalım.
- Ardından 2 ve 3 yemek kaşığı sıvı yağı uygun bir tencereye alalım.
- Sonra bir yemek kaşığı kıymayı yağda kavuralım.
- Kavrulan kıymanın üzerine bir yemek kaşığı domates salçasını ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar tekrar kavuralım.
- Daha sonra beş su bardağı suyu ekleyelim.
- Kaynamaya bırakalım ıslatmış olduğumuz tarhanayı çırpalım.
- Kaynamakta olan tencereye karıştıra karıştıra ekleyelim.
- Tuzunu ve istediğiniz baharatları ekleyelim nane kara biber kırmızı biber üzere damak tadınıza nazaran. İsteğe nazaran kıymalıda yapa bilirsiniz soğuk günlerin vaz geçilmezi içinizi ısıtacak mis üzere tarhana çorbası