Mis Kokulu Altın Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 100gr sanayağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı esmer şeker
- 1 yumurta
- 1 paket damla sakızlı vanilin
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 limonun kabuğunun rendesi
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1.5 su bardağı un
Mis Kokulu Altın Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Oda ısısındaki yağı bir kaba alalım, üzerine toz şekeri ve esmer şekeri ilave edip karışana kadar mikserle çırpalım.
- Esmer şekeriniz yoksa toz şeker kullanabilirsiniz lakin esmer şekerle çok çok daha güzel oluyor. Püf noktası yağın eritilmemiş ya da buzdolabından yeni çıkmış soğuk ve katı olmaması. Yağ yumuşak ve ılık olacak, püf noktası bu. Bu, kurabiyelerinizin kenarlarının harika bir kıtırlıkta olmasını sağlayacak ????.
- Yumurtayı, vanilini ve kabartma tozunu ekleyip karışana kadar biraz daha çırpalım.
- Vanilin olağan vanilin de olabilir lakin asıl mis kokusunu verecek olan ve çikolata ve limon kokusuyla çok hoş ahenk sağlayacak olan damla sakızı aroması olduğundan, damla sakızlı vanilin kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. Esasen kurabiyenin asıl özelliği kıtırlığı ve mis kokusu bana nazaran ????.
- Unu ekleyip, birinci evvel karışması kolay olsun diye çok az mikserle çırpalım.
- Sonra bir supatula yardımıyla ya da elimizle uygunca karıştıralım.Ele yapışan bir hamur karışımı elde edelim.
- Top top olduğunda çırpmayı bırakın yoksa hamurun tamamı mikserin tellerinin ortasına sıkışıyor katılaşınca, benim üzere kaşıkla sıyırarak kaba geri almak zorunda kalmayın ????
- Damla çikolatayı ve limon kabuklarını ekleyip karıştıralım.
- Hamur elle şekillendirilmek için fazla yapışkan olduğu için, yağlı kağıt serilmiş tepsiye 2 kaşık yardımıyla minik kesimler halinde tepsiye dizelim.
- Ben dikdörtgen standart fırın tepsisine her sıraya 5 tane olacak halde toplamda 20 tane kurabiye dizdim.
- Çok büyük modüller halinde ve birbirine çok yakın koymayın zira kurabiyeler piştikçe eriyor ve yayılıyor.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında kurabiyelerimizin kenarları kızarana kadar pişirelim. Benim fırında yaklaşık 12-13 dk sürdü. Çıkardığınızda üstleri yumuşak olmalı. Çok fazla tutarsanız kurabiyeleriniz çok sert olur.
- Fakat yardımcı olmak ismine : bu tanımı, çok severek yaptığım ve tüm konuklarımın, komşularımın kapış kapış yediği “esinle mükemmel lezzetler”tarafından paylaşılan “çilekli damla çikolatalı cookies” isimli tanımdan esinlenerek, kendi yorumumu katarak oluşturdum. İsteyen bu tanımdan imal etaplarına, kurabiyelerin tepsiye nasıl konulduğuna vs bakabilir.
- Çilekli ve damla çikolatalı hali başka bir hoş, onu da denemenizi tavsiye ederim. En değerli değiştirdiğim nokta yağın eritilmiş değil, katı olması- bunu kıtır tart hamurlarından yola çıkarak denedim ve bu cins amerikan kurabiyelerinde de kıtırlık sağladığını gördüm hepinize afiyet olsun.