iltasyazilim
FD Üye
Mis Kokulu Mandalina Peltesi Tarifi İçin Malzemeler
*500 ml mandalina suyu (portakal suyu ve mandalina suyunu yarı yarıya kullanabilirsiniz)
*2 yemek kaşığı dolu dolu nişasta
*1 çay bardağı şeker
*50 gr tereyağı
*1 paket vanilya
Mis Kokulu Mandalina Peltesi Tarifi Yapılışı
1
*Mandalina suyunundan bir çay bardağı ayırıp kalanı tencereye alıyoruz
*Ayırdığımız mandalina suyu ile nişastayı eritiyoruz
*Şekeri ve nişastalı karışımı ocaktaki mandalina suyuna yavaş yavaş ekleyip karıştırarak pişiriyoruz
*Ocaktan alırken margarini ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz ve sudan geçirdiğimiz bardakları paylaştırıyoruz en az 23 saat dolapta bekletiyoruz
*Daha sonra bir tabağa bol Hindistan cevizi serpip bardaktaki peltelerimizi çıkarıp Hindistan cevizine bulayıp, dilediğiniz kalınlıkta dilimleyip, servis ediyoruz
*500 ml mandalina suyu (portakal suyu ve mandalina suyunu yarı yarıya kullanabilirsiniz)
*2 yemek kaşığı dolu dolu nişasta
*1 çay bardağı şeker
*50 gr tereyağı
*1 paket vanilya
Mis Kokulu Mandalina Peltesi Tarifi Yapılışı
1
*Mandalina suyunundan bir çay bardağı ayırıp kalanı tencereye alıyoruz
*Ayırdığımız mandalina suyu ile nişastayı eritiyoruz
*Şekeri ve nişastalı karışımı ocaktaki mandalina suyuna yavaş yavaş ekleyip karıştırarak pişiriyoruz
*Ocaktan alırken margarini ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz ve sudan geçirdiğimiz bardakları paylaştırıyoruz en az 23 saat dolapta bekletiyoruz
*Daha sonra bir tabağa bol Hindistan cevizi serpip bardaktaki peltelerimizi çıkarıp Hindistan cevizine bulayıp, dilediğiniz kalınlıkta dilimleyip, servis ediyoruz