iltasyazilim
FD Üye
Mis Kokulu Mandalina Peltesi Tarifi İçin Malzemeler
*500 ml mandalina suyu (portakal suyu ve mandalina suyunu yarı yarıya kullanabilirsiniz)
*2 yemek kaşığı dolu dolu nişasta
*1 çay bardağı şeker
*50 gr tereyağı
*1 paket vanilya
Mis Kokulu Mandalina Peltesi Tarifi Yapılışı
1
*Mandalina suyunundan bir çay bardağı ayırıp kalanı tencereye alıyoruz
*Ayırdığımız mandalina suyu ile nişastayı eritiyoruz
*Şekeri ve nişastalı karışımı ocaktaki mandalina suyuna yavaş yavaş ekleyip karıştırarak pişiriyoruz
*Ocaktan alırken margarini ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz ve sudan geçirdiğimiz bardakları paylaştırıyoruz en az 23 saat dolapta bekletiyoruz
*Daha sonra bir tabağa bol Hindistan cevizi serpip bardaktaki peltelerimizi çıkarıp Hindistan cevizine bulayıp, dilediğiniz kalınlıkta dilimleyip, servis ediyoruz
*500 ml mandalina suyu (portakal suyu ve mandalina suyunu yarı yarıya kullanabilirsiniz)
*2 yemek kaşığı dolu dolu nişasta
*1 çay bardağı şeker
*50 gr tereyağı
*1 paket vanilya
Mis Kokulu Mandalina Peltesi Tarifi Yapılışı
1
*Mandalina suyunundan bir çay bardağı ayırıp kalanı tencereye alıyoruz
*Ayırdığımız mandalina suyu ile nişastayı eritiyoruz
*Şekeri ve nişastalı karışımı ocaktaki mandalina suyuna yavaş yavaş ekleyip karıştırarak pişiriyoruz
*Ocaktan alırken margarini ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz ve sudan geçirdiğimiz bardakları paylaştırıyoruz en az 23 saat dolapta bekletiyoruz
*Daha sonra bir tabağa bol Hindistan cevizi serpip bardaktaki peltelerimizi çıkarıp Hindistan cevizine bulayıp, dilediğiniz kalınlıkta dilimleyip, servis ediyoruz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.