Mis Kokulu Portakallı Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı portakal suyu (1 adet)
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 5 su bardağı + 3 yemek kaşığı un
- Gereğince pudra şekeri
Mis Kokulu Portakallı Çatlak Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Un ve kabartma tozu hariç materyalleri bir kaba alıp karıştırıyoruz. Un ve kabartma tozunu da denetimli ek ederek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.
- Cevizden büyük kesimler alarak yuvarlayıp bir kaseye aldığımız pudra şekerine buluyoruz. Yağlı kâğıt serili tepsiye dizin.
- 175 derece fırında yaklaşık 25 dakika üzeri beyaz kalacak biçimde pişiriyoruz (Kızarmaması birinci 15 dakikadan sonra fırının üst kısmını kapattım) pişen kurabiyeleri soğuduktan sonra servis ediyoruz ????????
- Pişerken konutunuzu mis üzere portakal kokusu saran kurabiyelerimizi mevsimindeyken yapmanızı tavsiye ederim. ???? Deneyeceklere afiyet olsun. ☺.