teknolojiuzmani
FD Üye
Mısır Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırık mısır ( yarma mısır)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşık un ( tepeleme )
- 1 bardak ılık su
- Tuz
- Tatlı kaşığı nane
- Tatlı toz kırmızı biber
Mısır Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle mısırları güzelce yıkıyoruz. Sonra mısırları haşlamak için uygun bir tencereye alıyoruz.
- 5-6 su bardağı kadar su ekleyip haşlıyoruz.
- Diğer yandan yumurta sarısı un ve 1 bardak suyu karıştırıp kıvamlı bir terbiye yapıyoruz.
- Güzel çırpalım topak kalmasın. Kaynayan çorbaya terbiyeyi karıştırarak dökelim. Bir taşım kaynasın.
- Tuzunu ekleyelim bir yandan 2-3 kaşık sıvı yağ ve baharatları karıştırıp sosu hazırlayalım.
- Çorbaya ekleyip karıştıralım. Çorba durdukça kıvam alabilir sıcak su eği ile açabiliriz. Afiyet olsun.