elektronikci
FD Üye
Mısır Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg mısır unu
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 adet kabartma tozu
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 3-4 su bardağı ılık su
Mısır Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kasede yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu, toz şeker, tuzu uygunca çırpıyoruz.
- Ayrı bir kapta mısır unu ve unu karıştırıyoruz.
- Kasedeki karışımı ekleyip ılık suyla kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.
- Dilimliyoruz.
- Fırında 175 derecede 30 dakika pişiriyoruz.Afiyet olsun.