Mısır Ekmeği (Yapımı Kolay Lezzeti Olay) Tanımı İçin Malzemeler
- 6 su bardağı mısır unu
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Sıcak su aldığı kadar
- Yaklaşık 6 su bardağı civarında
Mısır Ekmeği (Yapımı Kolay Lezzeti Olay) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mısır unu ve öteki materyalleri yoğurma kabına alın üzerine yavaş yavaş sıcak su ekleyip tahta kaşıkla karıştırın, kıvamı ne çok katı ne çok sulu olucak.
- Yağlı kağıt serili büyük yuvarlak borcama harcı döküp elinizi ıslatarak harcı tepsiye elinizle yayın düzeltin.
- Üzerine tahta kaşık ile ıslatarak çizikler atın.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 1 saat 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırını kapatıp yarım saat fırının içinde dinlendikten sonra soğuyunca dilimleyip servis yapın.